LymfeKnuten

En strømpe eller mange, i noen tiår

Posted on: 20/01/2017

Nå har jeg brukt kompresjonsstrømper i hele 19 år. Hurra for at jeg ble fri fra krefthelvetet.

Jeg ble fort kastet rett inn i bruk av tøffe kompresjonsstrømper. Det ble flatstrikket kompresjonsstrømpe med en gang, selv om den aller første strømpen  bare i kompresjonsklasse 2, noe som i ettertid føles litt pysete.

Dette ligger langt tilbake, men noe husker jeg. Strømpen var ikke lett å få på, – men etterhvert forsto jeg at det hadde mer med erfaring å gjøre enn med strømpen i seg selv. Men, den første strømpen jeg fikk gnagde i knehasen, det var det ikke tvil om. Det ble fort  både sårt og vondt.

Heldigvis hadde jeg kort tid før jeg fikk strømpen vært på et lymfødemkurs på Kreftforeningens behandlingssenter Montebello på Mesnalia overfor Lillehammer, og der hadde jeg både hatt mange veldig positive opplevelser, og også knyttet ekstra sterke bånd til et par andre deltakere. Og det var hos min lymfødembånds-søstre at det var hjelp å få.

«Vask nye kompresjonsstrømper før du tar dem i bruk, og ta talkum i knehasen.» Enkelt, men noen må si det.

Etter den tid har det blitt utviklet bedre løsninger. En produsent har lenge tilbudt silkefór i knehasen på strømpene, en annen har utviklet en «komfortzone» som merkbart gjør det lettere å ha på kompresjonsstrømper dag etter dag.

Sånn er det med en strømpe på foten. Men noen ganger holder det ikke med en strømpe, – men det er råd for det også. For å holde nok kompresjon slik at leggen og ikke ankelene eser ut, hender det at jeg legger på en ekstra strømpe. Jeg har til og med fått laget en egen knestrømpe, den er en kompresjonsgrad lavere enn hverdagssstrømpen, og den har to «pelotter» innsydd rundt anklene, for det er to av de stedene jeg trenger ekstra kompresjon. Jeg har enda ikke utfordret strømpeprodusentene når det gjelder knærne, der jeg også har en utfordring. Jeg tror jo at det må finnes løsninger, – men det er ikke innenfor egne idéer det skal løses. Er det noen andre som har noen idéer?

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: