LymfeKnuten

Lekker som en sil

Posted on: 23/02/2012

De siste dagene har jeg vært sur, sur fordi Beinet – ja, for det er jo «Beinet», i bestemt form og med stor forbokstav, Beinet lekker som en sil.

Det er jo ikke første gang, ikke engang første gang i år, men jeg hadde flere års stopp, og hadde nok håpet at jeg skulle være ferdig med det problemet. Slik ble det ikke, og derfor dukker jo spørsmålet opp igjen, hva er det som forårsaker en slik lekkasje?

Verken han som går for å være det nærmeste vi har en lymfolog i Norge, Slagsvold på Aker, hudleger på Rikshospitalet eller lymfødembehandlendene fysioterapeuter, har hatt noe forslag til årsak. Ikke har jeg selv funnet noe på nettet som kan gi noe svar heller.

Men, jeg vet at jeg ikke er alene, – og jeg vet vel også at det er mange som har, eller har hatt det verre enn meg. Jeg er derimot ikke helt sikker på om det er noen trøst. At ingen heller har noen oppskrift på hvordan en skal bli kvitt faenskapet er heller ikke morsomt.

Under forrige ‘store’ runde som varte off and on i flere år, ble jeg til slutt så desperat at jeg ba om å få gjort en scintigrafi for å se om det kunne avklare årsak, og hadde ikke mot til å si «Dette vilmjeg ikke likevel» da jeg kvelden før undersøkelsen forsto at kombonasjonen lymfødem og scintigrafi med oljebaset kontrast ikke var særlig smart. Det eneste undersøkelsen resulterte i, var at klaffene i lymfekarene ble ødelagt, og lymfødemet ble verre. «Det var leit» var alt hudlegen på Rikshospitalet sa etterpå.

Nå, allerede etter 4 ukers lekkasje merker jeg at jeg begynner å bli utolmodig, om enn ikke desperat. Jeg har funnet praktisk løsning, men med den farten det er på lekkasjen denne gangen, kommer det til å koste meg 500 kr mnd i absorbsjonsmateriale, og det er jo nok en ting å bli sur av.

Nå lurer jeg på om det går an å operere vekk områdene med «dårlig» hud? Eller risikerer jeg at det blir enda verre, – at jeg i stedet for en hovedlekkasje og to mindre, risikerer å få flere delta som skal tømmes? Problemet er jo at jeg ikke engang aner hvem jeg skulle kunne konsultere for en slik vurdering.

Kan det være at Corinne Becker i Bruxelles/Paris kan mer enn bare transplantasjon av lymfeknuter? Skal jeg orke å sette igang det som skal til for å få aksept for en konsultasjon i utlandet? Eller skal jeg bare gjøre det for egen regning? Begynne å spare med en gang?

Jeg vet vel at jeg i alle fall i første omgang bør gire ned, slappe av, ikke stå på og ha det spennende og utfordrende på jobb, men forsøke å gå for mindre stress. Men det er utfordringer som driver meg. Nye dingser, nye verktøy, travel hverdag.

Nå skal jeg se hvordan 9 feriedager virker, og kan vel begynne med å legge vekk iPaden, og ta fram lesestoffet – medbragt på et eget lesebrett, og ikke tenke mer jobb eller nett eller blogg, på resten av flyreisen, selv om det plutselig bare er 20 min til landing!

Reklamer

2 kommentar to "Lekker som en sil"

Denne bloggen er jo rene folkeopplysningen.

Takk takk. Det blir en personlig vri her. Borte på lymfoedem.no og Skandinavisk forum for lymfologi er det mere fakta og mindre ping-pong.

Vi blogger både for oss selv og for å dele. Jeg lærte masse om krokfinger borte på din blogg Livet leker! Håper din mor har det mye bedre nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: