LymfeKnuten

HC-lapp for parkering?

Posted on: 23/06/2010

Sylvia kommenterte i innlegget Den beste form for selvdrenasje. – Sylvia har søkt om HC-parkeringstillatelse, – altså tillatelse til å parkere på de spesialle handicap-plassene for å få en lettere hverdag i sin lymfødemtilværelse.

Jeg kjenner ikke selv noen lymfødemikere som har slik tillatelse, men det er sikkert flere som har behov for det. Håper Sylvia kan fortelle oss hvordan det går, – hva som skulle til, – hvordan prosessen var. Det er alltid nyttig å bli orientert om hjelpemidler av alle slag.

Reklamer

1 Response to "HC-lapp for parkering?"

Sosiale medier er nyttig for god kommunikasjon. På Facebook fikk jeg en melding fra en som hadde lest posten om HC-kort her.

Her er det hun sier:

«Trenger en hc-parkeringskort ber en legen sin om å søke.

Du trenger to bilder, pluss legeerklæring. Legen må skrive at du har stort problem med forflytting pga store bein og at f.eks det å handle og bære poser er belastende på beina, at lymføedemet forverres om en må gå langt til butikk, helsesenter mm. Er behovet stort er det ikke problem å få hc-kort.

Noen har jo veldig lange avstander for å komme til butikk, lege mm og det er da en fordel å kunne parkere nært og minske belastning.

Du fyller også ut et eget skjema som du får ved henv til kommunen, og blir hc-parkeringskort innvilget, får du det fra 2 til 5 år.»

Jeg sjekket hvordan det er i Oslo der jeg selv bor og ser at Trafikketaten shar lagt ut god informasjon på sine nettsider: http://www.trafikketaten.oslo.kommune.no/hovedside/forflytningshemmede/

Fra nyåret er det automatisk fornyelse av parkeringskort til de som har fått slikt innvilget, men det kan være lurt å sjekke opp om det stemmer. Ved eventuell fornyelse av hc-kort trenger du bare et bilde om du ikke er fornøyd med bildet du sist brukte.

Det er altså bare en legeerklæring og et skjema som trengs for søknad om hc-kort. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: