LymfeKnuten

Intensivbehandling – for noen

Posted on: 05/01/2009

I dag starter intensivbehandlingen på årets førstelymfødemkurs på Montebello-Senteret på Mesnali overfor Lillehammer.

For to år siden, – like før jeg selv skulle på kurs leste jeg Bettys blogginnlegg fra Montebello. Betty er en av de virkelig tøffe damene som sier hvordan ting er enten det gjelder kreftangst, trening, rock eller hva det nå måtte være. Som legger ut de tøffeste bildene, der lymfødemarmen er naturlig stilig i sitt sorte kompresjonserme.

Betty får sin lymfødembehandling i Trondheim, jeg tror ikke hun har vært tilbake på Montebello for den type kurs, selv om hun tilfredsstiller førstekravet for å kunne komme dit: – man må ha, eller ha hatt kreft.

Vi som har hatt kreft er altså heldige, vi har et sted å reise til for å få intensivbehandling. To ganger om året kjører de kurs der, – kurs på to uker. Det er supert – for oss som slipper til.

Verre er det for de «uheldige» som bare har primært lymfødem, – eller et sekundært lymfødem, men som ikke er forårsaket av kreftbehandingen – de har ikke slikt tilbud. Noen få steder tar imot, – men ikke i slike grupper at det blir et lymfødemfaglig miljø ut av behandlingsperioden. Og det er jo slik at det er ikke bare selve behandlingen i seg selv man trenger. Det er kunnskap om lymfødem og erfaringsdeling med andre.

Det som gjenstår som tilbud blir da de behandlingsreisene som Norsk Lymfødemforening arrangerer – men de koster penger, – og det er dessverre slik at en del har  måttet slåss med ligningsmyndighetene i etterkant for å få godkjent disse utgiftene til fradrag. Skikkelig ukult!

Heldiggrisene som er på nyopppussede, vakre Montebello nå får sikkert to superuker. Vakre omgivelser, inspirerende forelesninger, daglig behandling, daglig spesialgymnastikk, super mat, kald vinterluft, masse samtaler. De kommer garantert hjem med nytt mot for egenbehandling, og forhåpentligvis også med en arm eller et bein som er litt mindre stappa enn da de dro.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: