LymfeKnuten

Når fysioterapi nytter

Posted on: 15/11/2008

Få erfarer vel tydeligere enn oss lymfødemikere at fysioterapi virker. Det er når vi får Komplet Fysikalsk Lymfødembehandling av en fysioterapeut som har spesialutdannet seg at vi fungerer!

Fysioterapeuter er en yrkesgruppe som sliter, spesielt de unge nyutdannede. Om fysioterapeuten ikke har driftstilskudd får h*n ikke refusjon fra trygdekassen og må ta full betaling direkte fra pasienten, noe som kan bli dyrt for pasienten, og kan gjøre det vanskelig for fysioterapeuten å få pasienter. Vi lymfødemikere, som fordi vi har denne kroniske lidelsen, vi får fri behandling, men bare om vi går til en fysioterapeut som har driftstilskudd.

Og det deles ikke akkurat ut flusst med nye driftstilskudd rundt om i kommunene, det er helt sikkert. Oftere er det vel tvert imot, – driftstilskuddene brukes som salderingspost når det skal spares.

Oslo har vært et hederlig unntak akkurat i år. Etter masse jobbing fra både fysioterapeut- og pasienthold (lymfødemikere) og positivt samarbeid med politikere i helse- velferdskomiteen, kom det faktisk ett helt nytt sentralt driftstilskudd øremerket lymfødembehandlende fysioterapeut. Hurra!

Men det er tydelig – for at vi skal få hjelp, må vi hjelpe de som hjelper oss.

Skriv til forbundsleder for fysioterapeutene og fortell litt om hvorfor/hvordan fysioterapi nytter for akkurat deg. De kan bruke sitater av våre utsagn i arbeidet for å fremme bedre fysioterapitilbud landet over:   eilin.ekeland@fysio.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: